luni, 14 martie 2011

Horoscopul babilonian

Horoscopul babilonian este cosiderat primul sistem organizat al astrologiei si se diferentiaza de celelalte zodiace prin faptul ca prezinta numai sapte zodii. Pentru a afla ce zodie iti caracterizeaza cel mai bine personalitatea, emotiile si sentimentele, trebuie sa stii ziua in care te-ai nascut.

1. Zodia Sin – specifica persoanelor nascute in ziua Lunii (ziua saptamanii: Luni)

Nativii nascuti sub acest semn zodiacal sunt sensibili, misteriosi, inzestrati cu un caracter profund moral. De cele mai multe ori socheaza prin starile bruste de dispozitie, trecand cu usurinta de la fericire la nervozitate, ura sau dispret. Incapatanati din fire, sunt intr-o continua lupta cu sinele, incercand sa se autodepaseasca.

Romantice, pasionale si, in acelasi timp, conservatoare, persoanele din zodia Sin sunt in cautarea unui partener asemanator firii lor contradictorii si sensibile deoarece se ataseaza foarte repede de o persoana, dedicandu-se trup si suflet acesteia.

2. Zodia Nergal – specifica persoanelor nascute in ziua lui Marte (ziua saptamanii: Marti)

Foarte dinamici, directi si impulsivi, nativii din Nergal au ca trasaturi definitorii dorinta de a conduce si de a se afirma pe plan profesional. Sunt firi mandre si se simt superiori fata de cei din jurul lor, insa uimesc prin sinceritate si generozitate. Desi dau dovada de incapatanare si sunt fixisti in modul de gandire, cred in spiritul prieteniei si devin foarte afectuosi cu persoanele de care se ataseaza.

In relatii sunt independenti si hotarati. Dau dovada de un caracter puternic si nu isi arata sentimentele decat in momentul in care isi gasesc partenerul de care au nevoie. Cand se indragostesc cu adevarat, uita de regulile impuse si devin atasati si dependenti de persoana iubita.

3. Zodia Nabu – specifica persoanelor nascute in ziua lui Mercur (ziua saptamanii: Miercuri)

Echilibrate, convingatoare si inteligente, persoanele nascute in zodia Nabu sunt foarte comunicative si energice. Simt nevoia sa fie superioare si impunatoare in ceea ce fac si sunt destul de critice in gandiri, spunand tot ce le deranjeaza, nepasandu-le de sentimentele altora. Cu multe cunostinte, insa putini prieteni, devin foarte protectoare si incearca sa supravegheze si sa influenteze persoanele dragi prin puterea cuvantului.

In ceea ce priveste dragostea, simt nevoia de libertate si independenta. Desi de cele mai multe ori aleg relatiile de scurta durata, exista momente in care reusesc sa se indragosteasca si sa se dedice in intregime partenerului.
4. Zodia Marduk – specifica persoanelor nascute in ziua lui Jupiter (ziua saptamanii: Joi)

Acest semn simbolizeaza sensibilitatea, prietenia si sentimentalismul. Persoanele nascute sub semnul Marduk sunt usor misterioase, cu un spirit al echilibrului si armoniei foarte bine dezvoltat. Pentru ele stabilitatea este extrem de importanta, fiind destul de traditionaliste si conservatoare in gandiri. Prietenoase si sensibile, sunt foarte deschise si apropiate de cei dragi.

In dragoste, nativii din aceasta zodie sunt in cautarea sufletului pereche,a acelei persoane care sa ii completeze. Isi doresc relatii pe termen lung pentru a isi exteriorize trairile afective, sentimentele si starile sufletesti.

5. Zodia Ishtar – specifica persoanelor nascute in ziua lui Venus (ziua saptamanii: Vineri)

Persoanele nascute sub semnul acestei zodii sunt firi amabile, sociabile, emotive si generoase. Nu sunt adeptele certurilor sau a situatiilor conflictuale si simt nevoia permanenta de siguranta si afectiune din partea prietenilor si a familiei. Sociabile si prietenoase, dau dovada de mult calm si sinceritate, insa uneori pot deveni destul de incapatanate si irascibile.

In dragoste sunt fidele si pasionale, cautand un partener care sa le inteleaga, sa le ofere sprijinul si atentia de care au nevoie. Reusesc sa se adapteze foarte repede unui nou partener, creand legaturi speciale si puternice cu acesta. Nu sunt adeptele schimbarilor deoarece teama de necunoscut si de nou le infricoseaza.

6. Zodia Ninurta – specifica persoanelor nascute in ziua lui Saturn (ziua saptamanii: Sambata)

Nativii dominati de Ninurta sunt persoane echilibrate, ambitioase si dornice de a se afirma pe plan profesional. Corecti, impunatori si plin de zel, cauta sa se autodepaseasca din punct de vedere profesional si se simt superiori fara de cei din jurul lor, iar rolul de conducator li se potriveste extrem de bine. In ciuda acestor caracteristici, sunt foarte sincere, generosi, responsabili si afectuosi.

In dragoste dau dovada de atasament, pasiune si cauta in partener o persoana pe care sa o sprijine si sa o indrume in viata. Cu timpul, reusesc sa se dedice relatiei, devenind dependenti de partenerul de viata si, in acelasi timp, ajung sa uimeasca prin sensibilitate si romantism.

7. Zodia Shamash – specifica persoanelor nascute in ziua Soarelui (ziua saptamanii: Duminica)

Caracteristicile principale ale acestui semn zodiacal sunt ambitia, dualitatea, generozitatea si pesimismul. Nativii au o personalitate puternica si reusesc sa domine fiecare discutie prin ideile si parerile lor. Sunt destul de pesimisti si rezervati, in fata necunoscutilor dand dovada de impunere si inabordabilitate insa, o data ce cunosc o persoana destul de bine, devin destul de prietenosi, sensibili si sociabili.

In ceea ce priveste viata amoroasa, par destul de rezervati, reci si rigizi. Uras despartirile si nu vor sa fie dezamagiti in dragoste, de aceea incearca sa pastreze o oarecare distanta intre ei si partenerul de viata. Desi nu sunt adeptii relatiilor siropoase si pasionale, in situatiile in care se indragostesc cu adevarat, recurg la gesturi impresionante si emotionante pentru persoana pe care o au alaturi.

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu